fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPun avion putnika iz Ciriha na prvom letu Chair Airlinesa

Pun avion putnika iz Ciriha na prvom letu Chair Airlinesa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Avion švajcarske avio-kompanije Chair Airlines, koji je danas iz Ciriha prvi put sletio na podgorički aerodrom, dovezao je 140 putnika iz te zemlje.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Nebojša Đoković, kazao je da je zadovoljan zbog saradnje sa Chair Airlinesom.

On je dodao da će linija Cirih – Podgorica – Cirih za sada saobraćati četvrtkom i nedjeljom, a od jula tri puta sedmično.

„Veliko nam je zadovoljstvo što švajcarska avio-kompanija Chair Airlines prvi put slijeće u Crnu Goru. Švajcarski turisti dolaze iz jedne od najbogatijih zemalja svijeta, sa najvišom stopom bruto domaćeg proizvoda (BDP) po stanovniku, iz zemlje poznate po pacifizmu i visokim standardom građanskih sloboda“, naveo je Đoković.

On je, kako je saopšteno iz Aerodroma, rekao da vjeruje da će švajcarski turisti donijeti najbolje vrijednosti i da će uživati u planinama i obali Crne Gore.

Đoković je podsjetio na raniji avio-saobraćaj između Crne Gore i Švajcarske, kada su operatori bili Montenegro Airlines (MA) na liniji Podgorica – Cirih, kao i Easy Jet na liniji Tivat – Ženeva.

Samo u 2019. godini broj putnika je iznosio oko 35 hiljada u oba pravca.

Đoković je saopštio i da očekuje bolju turističku sezonu od prethodne.

„Aerodormi Crne Gore su preduzeće koje je vjerovatno najviše pogođeno zbog situacije sa koronavirusom. Ipak, nadamo se mnogo boljoj sezoni. Za sada imamo najave preko 20 avio-kompanija za podgorički aerodrom i preko 30 za tivatski“, kazao je Đoković.

On je podsjetio da će turistima biti obezbijeđeno besplatno PCR testiranje za povratak u matičnu zemlju, kao i besplatno bolničko liječenje ukoliko hospitalizacija bude neophodna uslijed obolijevanja od koronavirusa.

U povratku za Cirih iz Podgorice odlazi 28 putnika.

Najčitanije