fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPU podnijela novi zahtjev za uvođenje stečaja u Vektru Jakić

PU podnijela novi zahtjev za uvođenje stečaja u Vektru Jakić

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) podnijela je novi zahtjev za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Jakić, zbog duga od 525 hiljada EUR.

Za privremenog stečajnog upravnika ponovo je određen Dragan Milić, piše Pobjeda.

PU je novi zahtjev za uvođenje stečaja podnijela mjesec nakon što je povukla prethodni, jer je kompanija Dragana Brkovića platila 34,7 hiljada EUR duga.

PU je stavila zalogu na pokretnu imovinu Vektre Jakić, pa je Milić tražio da se ročište, koje je trebalo da bude održano u utorak, odloži, kako bi tačno utvrdio koji je dug obezbijeđen kod Registra zaloga.

Prema izvještaju Centralne banke (CBCG), od 30. septembra, račun Vektre Jakić je u blokadi na iznos od 10,4 miliona EUR, milion više u odnosu na izvještaj stečajnog upravnika koji je podnijet u prethodnom postupku.

Prvobitno je stečaj u Vektru Jakić uveden prije sedam godina na predlog OTP banke zbog duga od 77 miliona EUR, ali je izašla iz stečaja nakon što je usvojen Plan reorganizacije.

Vektra Montenegro je osnovala kompaniju Vektra Jakić kupovinom imovine korporacije “Jakić” iz Pljevalja u stečaju za 1,6 miliona EUR.

Država je početkom godine raskinula ugovor o davanju šuma na korišćenje zbog neplaćanja koncesije.

Najčitanije