fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrva dionica autoputa za oko godinu

Prva dionica autoputa za oko godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prioritetna dionice autoputa Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, biće završena za oko godinu i zajedno sa ostalim infrastrukturnim projektima doprinijeće razvoju i valorizaciji sjevera Crne Gore, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

On je, u emisiji Televizije Crne Gore pod nazivom Vrh zimski program, koja je emitovana iz Ski centra Hajla u Rožajama, kazao da se bez dobre infrastrukture ne mogu na pravi način ni valorizovati ski centri.

“Vlada pored ulaganja desetina miliona EUR u ski centre, ulaže i u puntnu infrastrukturu. Nikada u istoriji se nije više ulagalo u infrastrukturu. U naredene dvije do tri godine sjever će biti ogromno gradilište gdje se planiraju ulaganja desetina miliona EUR u putnu infrastrukturu”, rekao je Nurković, prenosi portal RTCG.

On je dodao da će, uz kašnjenje, prva dionica autoputa biti završena za oko godinu.

Pored toga, izgradnja puta Jezerine-Lubnice-Berane, skratiće put od Kolašina do Berana za oko 35 kilometara.

“Tako će praktično od Rožaja do Podgorice biti od 105 do 110 kilometara puta”, naveo je Nurković.

On je najavio da će u narednih 15-ak dana biti raspisan tender za žičaru za novi ski centar na Hajli.

“To će biti ogroman benefit za građane Rožaja, ali i za Crnu Goru”, poručio je Nurković i dodao da će sva ulaganja biti podsticaj građanima da ostanu u Rožajama i da se vraćaju u taj grad.

Najčitanije