fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProtest taksista krajem marta u Podgorici

Protest taksista krajem marta u Podgorici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Strukovni sindikat taksista Crne Gore najavio je za 31. mart proteste ispred Skupštine u Podgorici.

Kako su naveli, o vremenu i načinu protesta javnost će biti blagovremeno informisana.

„Koristimo prilku da ovim putem pozovemo sve auto-taksi preduzetnike u Crnoj Gori da nam se pridruže i uzmu aktivno učeće u spašavanju svojih radnih mjesta“, navodi se u saopštenju Strukovnog sindikata taksista, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata (USSCG).

Iz te sindikalne organizacije su kazali da od skoro 60 dopisa koje su poslali u proteklih 15 mjeseci, jedino ko je aktivno učestvovao u pokušaju rešavanja njihovih problema je Direktorat za drumski saobraćaj Ministarstva kapitalnih investicija i resorni ministar Mladen Bojanić.

„Zbog toga, i enormnih cijena goriva, auto-taksi preduzetnici Crne Gore će hitno uputiti pismo vršiocu dužnosti predsjedniku parlamenta, sa zahtjevom da zakaže Kolegijum Skupštine i da na toj sjednici prime naše predstavnike, kako bi nam objasnili na koji način da u opštem haosu na tržištu prevoza putnika u drumskom saobraćaju, a posebno u auto-taksi prevozu, možemo da privređujemo da hranimo naše porodice i plaćamo nerealno visoke namete državi“, dodaje se u saopštenju.

Na toj sjednici, ako do nje dođe, predstavnici Strukovnog sinidkata taksista predložiće da Skupština preporuči Vladi da dekretom ukine auto-taksi preduzetništvo u Crnoj Gori, jer, kako su naveli, očigledno da iz svega viđenog do sada za većinu ministara i ne postoje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije