fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProtest autobuskih prevoznika u četvrtak ukoliko se ne isplati pomoć

Protest autobuskih prevoznika u četvrtak ukoliko se ne isplati pomoć

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Autobuski prevoznici najavili su da će u četvrtak ponovo organizovati proteste, jer ih ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, kako tvrde, nije ispoštovao kad je u pitanju isplata jednokratne pomoći koja je ranije dogovorena.

Nevladina organizacija (NVO) Klaster prevoza Crne Gore dopisom je upozorila izvršnu vlast da će, ukoliko im se pomoć ne isplati, u četvrtak ponovo blokirati gradove, piše Dan.

U toj NVO tvrde da Spajić još nije ispoštovao zahtjeve autobuskih prevoznika oko kojih je pregovarano i koji su usaglašeni i prihvaćeni sa njegove strane.

Oni su u dopisu podsjetili da im je Spajić na sastanku koji je održan 15. aprila saopštio da u budžetu već postoje novčana sredstva za njihovu branšu.

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) je, kako su kazali, donijelo rješenja za dodjelu jednokratne pomoći autobuskim prevoznicima od 5. jula.

Iz te NVO su pozvali Spajića da do sjutra uplati odobrena sredstava jednokratne pomoći na osnovu pripremljenih rješenja koja su njegovom Ministarstvu dostavljena 7. jula.

“Ukoliko ne ispunite zahtjeve, autobuski prevoznici će biti prinuđeni da u četvrtak blokiraju gradove. Radi dogovora o daljoj dinamici dodjele pomoći zahtijevamo da nam u što skorije vrijeme zakažete sastanak”, dodaje se u dopisu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije