fbpx
NaslovnicaGlavna vijestProsječna zarada u avgustu 523 EUR

Prosječna zarada u avgustu 523 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je, prema podacima Monstata, iznosila 523 EUR, što je 0,4 odsto više u odnosu na jul.

Prosječna neto zarada u avgustu je bila 1,2 odsto viša u odnosu na isti mjesec prošle godine. Prosječna bruto zarada u avgustu iznosila je 782 EUR.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u avgustu u odnosu na jul porasle 0,1 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su objasnili da su prosječne zarade bez poreza i doprinosa u avgustu, u odnosu na jul, porasle u sektorima administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti i poslovanje sa nekretninama po 4,5 odsto, obrazovanje 1,9 odsto, prerađivačka industrija 1,8 odsto, kao i vađenje ruda i kamena 1,3 odsto.

Sektori državna uprava i odbrana, usluge smještaja i ishrane, kao i saobraćaj i skladištenje rasli su po 0,8 odsto, snabdijevanje električnom energijom 0,7 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom 0,4 odsto, kao i stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,2 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 1,7 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 1,4 odsto, ostale uslužne djelatnosti i informisanje i komunikacije po 0,9 odsto, građevinarstvo i umjetnost, zabava i rekreacija po 0,7 odsto i finansijske djelatnosti i osiguranje 0,1 odsto.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...