fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječna zarada u aprilu 521 EUR

Prosječna zarada u aprilu 521 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je, prema podacima Monstata, iznosila 521 EUR, što je 0,6 odsto manje u odnosu na mart.

Prosječna neto zarada u aprilu je bila dva odsto viša u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Prosječna bruto zarada u martu iznosila je 779 EUR.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart pale 0,7 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 0,1 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u aprilu su u odnosu na mart porasle u sektorima zdravstena i socijalna zaštita 4,1 odsto, vađenje ruda i kamena 2,9 odsto, snabdijevanje električnom energijom jedan odsto i trgovina na veliko i malo 0,5 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima usluge smještaja i ishrane 13,7 odsto, poslovanje sa nekretninama 6,9 odsto, građevinarstvo tri odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 2,7 odsto, umjetnost, zabava i rekreacija 2,3 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 2,2 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 2,1 odsto i ostale uslužne djelatnosti 1,9 odsto.

Pad je zabilježen i u sektorima prerađivačka industrija i informisanje i komunikacije po 1,4 odsto, snabdijevanje vodom i upravljanje otpadom 1,2 odsto, državna uprava i odbrana 1,2 odsto, saobraćaj i skladištenje 0,6 odsto i poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 0,4 odsto.

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...