fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryProsječna zarada u aprilu 511 EUR

Prosječna zarada u aprilu 511 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je, prema podacima Monstata, iznosila 511 EUR, što je 0,2 odsto više u odnosu na mart.

Prosječna neto zarada u aprilu je u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla takođe 0,2 odsto.

Prosječna bruto zarada u aprilu je iznosila 767 EUR.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart porasle 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle za isti procenat”, kazali su iz Monstata.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u aprilu su u odnosu na mart porasle u sektorima informisanje i komunikacije 6,8 odsto, vađenje ruda i kamena četiri odsto, umjetnost zabava i rekreacija 2,9 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,9 odsto, saobraćaj i skladištenje 1,8 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 1,1 odsto, državna uprava i odbrana jedan odsto i snabdijevanje električnom energijom 0,7 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima poslovanje sa nekretninama 5,2 odsto, prerađivačka industrija 3,7 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti dva odsto, usluge smještaja i ishrane 1,9 odsto, ostale uslužne djelatnosti 1,8 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,6 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 1,4 odsto i građevinarstvo 0,7 odsto.

Najčitanije