fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan junski račun 25 EUR

Prosječan junski račun 25 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 25,21 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 14,53 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 30,57 EUR”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da će čak 69,3 odsto domaćinstava dobiti račun u vrijednosti do 30 EUR, a od 30 do 50 EUR 19,15 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 10,24 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 1,31 odsto kupaca.

“Junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 52,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 190,93 hiljade kupaca”, precizira se u saopštenju.

Informativno – naplatni punktovi Elektroprivrede neće raditi za vrijeme praznika. Call centar će u ponedjeljak i utorak raditi u standardnom radnom vremenu od osam sati do 20 sati.

Mastercard i EPCG tokom jula organizuju akciju EPCG online portal i Mastercard za četiri EUR u plusu, za sve kupce koji pripadaju grupi potrošnje Domaćinstva.

“Za kupce koji tokom jula Mastercard® karticom plate majski ili junski račun putem portala EPCG, kompanija Mastercard doplatiće četiri EUR po osnovu utrošene električne energije”, rekli su iz EPCG.

Domaćinstva su u junu potrošila 81,63 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 6,7 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u maju, odnosno 16,5 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg juna.

Najčitanije