fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPropao i drugi tender za Autobusku stanicu u Igalu

Propao i drugi tender za Autobusku stanicu u Igalu

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Na tenderu koji je raspisala hercegnovska lokalna uprava za izbor strateškog partnera za izgradnju kompleksa Autobuske stanice u Igalu, drugom po redu, nije bilo zainteresovanih investitora.

Iz Opštine Herceg Novi saopštili su da neće odustati od tog kapitalnog projekta, pa će u izgradnju najvjerovatnije krenuti samostalno.

Odluka o finansiranju i početku realizacije projekta trebalo bi da bude donesena do kraja godine, kako bi se mogla planirati sredstva za finansiranje iz budžeta za narednu godinu.

Kako je Radiju Jadran potvrdio sekretar za prostorno planiranje i izgradnju, Vladislav Velaš, nijedna firma nije otkupila tendersku dokumentaciju. Rok za podnošenje prijava istekao je 31. avgusta, a otvaranje ponuda bilo je zakazano za ponedjeljak.

„Projekat je vrlo bitan za grad i naći ćemo način da ga realizujemo. Podsjećam da je u toku izrada glavnog projekta raskrsnice sa Jadranskom magistralom i pristupne saobraĆajnice kompleksu buduće Autobuske atanice, a do kraja godine ćemo uraditi i glavni projekat Autobuske stanice, faze 1 i 2“, naveo je Velaš.

To su, kako je podsjetio, obaveze lokalne uprave koje su već predviđene budžetom.

„U zavisnosti od situacije do kraja godine, sagledaćemo dalje korake. Opština će definitivno samostalno krenuti u realizaciju ako ne bude zainteresovanih suinvestitora“, kazao je Velaš.

On sada nije mogao precizirati da li će lokalna uprava ponovo tražiti suinvestitora raspisivanjem trećeg javnog poziva, mada smatra da bi, uzimajući u obzir čitavu situaciju, to moglo biti gubljenje vremena.

Takođe, u ovom trenutku rano je prejudicirati eventualan početak radova na terenu, odnosno izgradnju.

Iz lokalne uprave ranije je saopšteno da je određena izgradnja kompleksa Autobuske stanice u tri faze. Tu su i prateće saobraćajnice i priključci na Jadransku magistralu i poslovno-tržni centar u Herceg Novom na urbanističkim parcelama, površine 32 hiljade metara kvadratnih, u skladu sa idejnim rješenjem izgradnje koji je uradila podgorička kompanija Studio grad.

Model realizacije projekta je zajednička fazna izgradnja. Po navedenom modelu izgradnje, svi objekti u fazi 1 i 2, kao i prateće saobraćajnice sa priključcima na Jadransku magistralu biće u svojini Opštine Herceg Novi, dok će objekat poslovno-tržnog centra iz faze 3 pripasti partneru kao svojina.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...