fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromocija turističke ponude Herceg Novog na sajmu turizma u Banjaluci

Promocija turističke ponude Herceg Novog na sajmu turizma u Banjaluci

Banjaluka, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Opštine Herceg Novi predstavila je bogatu ponudu grada na drugom Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci, koji je okupio više od 70 izlagača iz zemalja regiona i Evrope.

Vršilac dužnosti direktora TO Herceg Novi, Đorđe Stanojlović, rekao je da je Banjaluka, Republika Srpska i čitav region zapadno od Drine, veliko i značajno emitivno tržište, a da su Herceg Novi, Boka i Crna Gora uvijek rado okrenuti ka tim tedencijama, što je i slučaj na ovogodišnjem sajmu.

„Ono što ove godine predstavljamo kao novinu jesu nove turističke vrijednosti, poput dva nova muzička festivala, koja će se održati ovog ljeta u Herceg Novom. Riječ je o festivalu Naše more, naše skale, u organizaciji Adria televizije i Radija S, a koji je datumski vezan za predsezonu, te će trajati od 27. do 29. juna“, rekao je Stanojlović.

Prema njegovim riječima, ovaj festival je svojevrsni rivajvl /revival/ Sunčanih skala, po kojima je Herceg Novi bio poznat decenijama, i koje su predstavljale brend grada i razlog više zbog kojeg su turisti dolazili u Herceg Novi, prenosi Mediabiro.

Druga velika i važna manifestacija je festival Hajp, koji će se održati od 19. do 21. avgusta u Herceg Novom.

„Među izvođačima će, pored ostalih, biti i Bajaga, Džiboni, Hladno pivo, i drugi. Ovaj festival je važna stavka u kreiranju naše festivalske politike, i uopšte kada su manifestacije u pitanju. Još jedna važna stvar koja je dio naše ponude i dio kreiranja percepcije ovdašnje klijentele, je spona sa planinskim turizmom, koji je doživio ogromnu ekspanziju u proteklih nekoliko godina i kojem se mi, kao turistička destinacija i zajednica, posvećujemo“, naveo je Stanojlović.

Sve to je, kazao je naglasio, dio šire slike koju žele da pošalju klijenteli u Banjaluci i Republici Srpskoj.

„Na nama je da proširujemo i produbljujemo međusobnu saradnju između Herceg Novog i Banjaluke i siguran sam da ćemo u narednom periodu, na obostrano zadovoljstvo, nastaviti u tom maniru“, poručio je Stanojlović.

Drugi Međunarodni sajam turizma u Banjaluci počeo je u petak i traje do nedjelje.

Pored TO Herceg Novog, na sajmu svoju ponudu predstavljaju i turističke organizacije Budve, Tivta, Bara, Ulcinja, Nikšića, nacionalni avio-prevoznik Air Montenegro, Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore, kao i Hotelska grupa Montenegro stars i hoteli Rivijera i Vivid Blue.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije