fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProjekat u cilju unaprjeđenja regionalnog turizma

Projekat u cilju unaprjeđenja regionalnog turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Projekat pod nazivom Regionalni razvoj turizma – Trostruko P, koji sprovodi Savjet za regionalnu saradnju (RCC), trebalo bi da unaprijedi turizam u regionu kreiranjem konkretnih akcija, kao što su zajednička promocija u zemljama jugoistočne Evrope i dodjela manjih grantova.

Projekat, kako je saopšteno iz Privredne komore (PKCG), sprovodi RCC u saradnji sa Komitetom za investicije jugoistočne Evrope (SEEIC), podržani od Evropske komisije (EK).

“Projekat se sprovodi u cilju kreiranja zajedničkog i međunarodno konkurentnog turističkog proizvoda koji će kao rezultat imati povećanje broja turista, produženje vremena boravka, povećanje prihoda i zapošaljavanje domaćeg stanovništva”, naveli su iz PKCG.

Projekat se, kako se dodaje, fokusira na kreiranje konkretnih akcija kao što je promocija zajedničkog oblika turizma u zemljama jugoistočne Evrope, kao i dodjela manjih grantova koji će sa konkretnim aktivnostima uticati na unaprjeđenje turizma.

“Predviđeno je da se projektom podrže dvije putanje koje povezuju zemlje jugoistočne Evrope i to u oblastima kulturnog i avanturističkog turizma. Navedeni projekat će se sprovoditi naredne tri godine i biće finansiran u iznosu od pet miliona EUR iz fondova EU u skladu sa ciljevima IPA poziva”, kazali su iz PKCG.

TEG grupa je osnovana s ciljem da prati i podrži realizaciju programa Regionalni razvoj turizma -Trostruko P.

Članovi TEG grupe su predstavnici javnog, nevladinog i privatnog sektora iz zemalja jugostočne Evrope. Članovi grupe za turizam su predstavnici relevantnih organizacija i institucija iz oblasti turizma iz zemalja jugoistočne Evrope, odnosno Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Članovi TEG grupe iz Crne Gore su predstavnici Ministarstva turizma, PKCG, Nacionalne turističke organizacije (NTO) i nevladine organizacije (NVO) Centar za inicijative iz održivog turizma.

“Teme sastanaka TEG-a su do sada bile turistička putanja, marketing planovi, aktivnosti članova projektnog tima i politike u turizmu. U okviru projekta, dodjeljivaće se i mini grantovi koji bi unaprijedili turističku ponudu regiona”, zaključili su iz PKCG.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...