fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryProjekat će podstaći druge sektore bijelopoljskog kraja

Projekat će podstaći druge sektore bijelopoljskog kraja

Bijelo Polje, (MINA-BUSINESS) – Turistički kompleks Đalovića pećine je jedan od najvrednijih Vladinih projekata koji će od 2021. godine omogućiti nova radna mjesta i biti podsticaj drugim sektorima bjelopoljskog kraja, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je, prilikom obilaska gradilište turističkog kompleksa Đalovića pećine, kazao da je zadovoljan realizacijom radova.

„Ovdje sam prvi put nakon 15. maja prošle godine. Za nešto više od godinu imamo impresivan rezultat. Kompanija Novi Volvox, koja je dobila projekat izgradnje žičare do Đalovića pećine, radi odličan posao u teškim uslovima. Nijesam ni očekivao da će do kraja godine ovdje biti postavljeno sedam stubova žičare u ovakvim uslovima“, rekao je Marković.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću je saopšteno da je Marković obišao i radove na trafostanici koja je dio nove elektroenergetske strukture za snabdijevanje strujom žičare i turističkog kompleksa pećine i provezao se putem od Bistrice ka Manastiru Podvrh gdje će biti podnožje žičare.

„Vidjeli smo usput put u dužini 5,5 kilometara koji se radi po najvišim standardima. Veoma sam pozitivno iznenađen da se ovaj put radi sa svim neophodnim sadržajima i po meni je ovo jedan od najkvalitetnijih puteva koje radimo u zemlji“, rekao je Marković.

On je čestitao Crnagoraputu i njegovim podizvođačima na veoma kvalitetnom poslu koji rade i na svim drugim aktivnostima koje su vezane za infrastrukturu za taj projekat.

Govoreći o projektu koji je započeo prije godinu i po, kada je potpisan ugovor o gradnji žičare, Marković je rekao da se značaj ovog projekta ne može mjeriti samo iznosom novca koji je izdvojen.

„Ovo je jedan od najvrednijih projekata koje realizuje Vlada trenutno u državi. Ne samo zbog iznosa novca koji će biti uložen u ovaj projekat od 18 miliona EUR, nego zbog ukupnog sadržaja koji ovaj projekat nosi sa sobom i naravno benefita koji će značiti za Bijelo Polje, za cio ovaj kraj, i naravno za crnogorski turizam i crnogorsku ekonomiju“, zaključio je Marković.

Najčitanije