fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužen rok za Balkathon

Produžen rok za Balkathon

Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Savjet za regionalnu saradnju (RCC) produžio je rok za prijavu za Balkathon 2.0 do sjutra do 17 sati, odgovarajući na brojne zahtjeve dobijene od potencijalnih kandidata.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti na link https://www.rcc.int/balkathon/’registration

Iz RCC-a je saopšteno da u sklopu takmičenja Balkathon 2.0 traže nove i inovativne ideje i rješenja u oblasti pametnih gradova, e-zdravlja, zelenih gradova i e-preduzetnika.

“Pomoću tih ideja će se region Zapadnog Balkana naoružati pameću i koje će podstaći regionalnu saradnju, zajedničko stvaranje i promjene u stvarnom životu, s namjerom da se regionu, privrednicima i građanima pomogne da povećaju svoju otpornost na globalne izazove”, rekli su iz RCC-a.

Oni su naveli da ima još mnogo mogućnosti da digitalni entuzijasti sa Zapadnog Balkana svoje ideje pretvore u stvarnost.

“Ako imate ideju da napravite digitalnu platformu, aplikaciju, digitalizujete interne procese u firmama i napravite novo softversko rješenje onda je Balkathon 2.0 najbolji izbor za vas“, navodi se u saopštenju.

Iz RCC-su precizirali da će učesnici dobiti iskusne mentore koji će im pomoći da unaprijede svoju ideju, priliku da osvoje finansijsku pomoć do deset hiljada EUR za razvoj svoje ideje, kao i podršku za realizaciju svoje ideje u regionu Zapadnog Balkana i promociji tokom i nakon isteka šestomjesečnog perioda razvoja ideje.

Najčitanije