fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužen poziv za izbor i otkup izvornih budvanskih suvenira

Produžen poziv za izbor i otkup izvornih budvanskih suvenira

Budva, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija Budva (TOB) produžila je do 5. maja javni poziv za izbor i otkup izvornih budvanskih suvenira, koji će odražavati autentične kulturne, istorijske, prirodne i turističke karakteristike grada i okoline.

Iz TOB-a su kazali da bi suveniri trebalo da na originalan način nose “priču” o Budvi, kao atraktivnoj destinaciji, da budu autentični, unikatni i većinom ručno rađeni.

“Suveniri bi trebalo da budu napravljeni od materijala koji su karakteristični za ovo podneblje, ukrasni ili upotrebni, veličine i težine koje su prilagođene lakom transportu, adekvatno upakovani, prihvatljive cijene i što je najvažnije – da odražavaju karakter Budvu u svakom svom detalju”, podsjetili su iz TOB-a.

Pravo učešća na pozivu imaju svi pojedinci i kompanije, umjetnici, koji imaju prebivalište, sjedište na području Opštine Budva i tu obavljaju djelatnost.

Finansijskim planom TOB-a za ovu godinu je za izbor i otkup budvanskih suvenira opredjeljeno ukupno pet hiljada EUR.

Kriterijumi za vrednovanje biće estetsko rješenje, kreativnost, ekološka prihvatljivost, unikatnost, jednostavnost, izvornost i tradicionalno nasljeđe i povezanost s kulturno – istorijskom baštinom.

Detaljnije informacije o pozivu mogu se naći na linku https://budva.travel/news-details/245

Najčitanije

Pirc Musar: Crna Gora predvodnica u integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je predvodnica u integracijama i Slovenija će joj pružiti...