fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdaju imovinu Jadranskog brodogradilišta za 3,77 miliona

Prodaju imovinu Jadranskog brodogradilišta za 3,77 miliona

Bijela, (MINA-BUSINESS) – Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je novi tender za prodaju imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 3,77 miliona EUR.

Prodaju se dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih za 614,44 hiljade EUR, odnosno 317,36 hiljada EUR.

Na prodaju je ponuđen i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 23,48 hiljada EUR.

Prodaje se i zemljište površine 3,93 hiljade kvadrata za 805,68 hiljada EUR i od 2,06 hiljada kvadrata za 539,39 hiljada EUR.

Prodaje se i više zemljišta manje kvadrature po početnim cijenama od 179,2 hiljade EUR, 49,28 hiljada, 791,39 hiljada, 208,54 hiljade, kao i 241,92 hiljade EUR.

Prodaja ponuđene imovine biće organizovana prikupljanjem pisanih ponuda, koje se mogu dostavljati Privrednom sudu do 28. oktobra do 11 sati, a njihovo otvaranje je predviđeno u 11 sati i 45 minuta.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od deset odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Uslovi za otvaranje ponuda biće ispunjeni ukoliko do navedenog roka bude dostavljena makar jedna.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena.

Ukoliko izabrani ponuđač odustane od date ponude, stečajni upravnik će proglasiti za kupca drugog ponuđača sa najvećom ponuđenom cijenom, koja nije manja od određenih početnih.

Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuđača i unovčenju imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik će donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Odustanak odabranih ponuđača od date ponude ili zaključenja ugovora, ima za posljedicu gubitak uplaćenog depozita.

Ponuđačima koji ne budu odabrani, uplaćeni depozit će se vratiti u roku od pet dana od prodaje ili proglašenja oglasa neuspješnim.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je 2015. godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona EUR.

Najčitanije