fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrivremeno prekinut protest bivših radnika Vektra Boke

Privremeno prekinut protest bivših radnika Vektra Boke

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici Vektra Boke privremeno su prekinuli protest ispred ulaza u hotel Plaža i odustali od štrajka glađu, zbog lošeg zdravstvenog stanja dijela okupljenih.

Bivši radnici su protest prekinuli u petak oko 21 sat.

Novo okupljanje najavili su za ponedjeljak, u osam sati, uz nadu da će ovog puta istrajati u štrajku, bez prekida, prenosi Radio Jadran.

Prema riječima predsjednika nevladine organizacije (NVO) Bivši radnici Vektra Boke, Đorđa Rajaka, na protestu je u petak veče bilo stotinjak bivših zaposlenih, uz dvoje građana.

On je dodao da im se iz menadžmenta firme još niko nije obratio.

“Poreska uprava je odustala od zatvaranja hotela, navodno zbog gostiju. Mi borbu nastavljamo argumentovano, ukazujući na njihove kriminalne radnje dokazima iz kojih se vidi da se na račun ne uplaćuje ništa. Kada su se zadnji put obratili medijima uplatitli su nekih hiljadu EUR, ne više, a gdje je novac od recimo 272 gostiju koliko ih je trenutno u hotelu. Samo priliv od zakupnine izdatih objekata trebalo bi da bude preko 200 hiljada EUR na godišnjem nivou”, rekao je Rajak.

Kako je dodao, sa Poreskom upravom napraviće dopunski zahtjev da se ispita rad stečajnog upravnika i da i on snosi odgovornost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije