fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrivrednoj komori vratiti ugled koji zaslužuje

Privrednoj komori vratiti ugled koji zaslužuje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izbor novog predsjednika Privredne komore (PKCG) prvi put u Crnoj Gori predstavlja priliku da se za zaštitnika crnogorskih poslodavaca izabere neko ko personalnim vrijednostima, znanjem i iskustvom može toj ustanovi da povrati ugled koji zaslužuje, ocijenili su iz Demokrata.

“Nažalost, u prethodnom periodu je PKCG bila samo jedna u nizu politizovanih institucija, bez ikakve autonomije u svom djelovanju. Zato su uspjesi u njenom poslovanju i izostali”, navodi se u saopštenju.

PKCG, smatraju Demokrate, mora biti nezavisna institucija, koja će svojim predanim radom i saradnjom sa Vladom biti u stanju da privredu Crne Gore podigne na zavidan nivo, privuče investitore i doprinese osnaživanju ekonomije, ali i da štiti prava privrednika i stvori bolje uslove za njihov neometan rad.

“Osoba koja će da se uhvati u koštac sa svim tim obavezama, ali i sa hipotekom nagomilanih problema koje je ostavila prethodna vlast, mora biti hrabra osoba, koja je svoje kvalitete dokazala u svom poslu, a ne u partijskoj centrali. To mora biti i osoba koja je bez mrlje u radnoj biografiji i koja zaslužuje poštovanje i privrednika i investitora”, rekli su predstavnici Demokrata.

Demokratska Crna Gora, kako su kazali, vjeruje da časnih, obrazovanih i stručnih ljudi Crnoj Gori ne nedostaje i da je pravo vrijeme da im se pruži prilika da svojim vještinama doprinesu depolitizaciji institucija, ali i jačanju i razvijanju privrede i ekonomije Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije