fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPrivredni sud ponovo uveo Meljine kompleks u stečaj

Privredni sud ponovo uveo Meljine kompleks u stečaj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić uveo je po drugi put stečaj u preduzeću Meljine kompleks, koje upravlja bolnicom Meljine.

Atlas kap, kao osnivač Meljine kompleksa, je prilikom ispitivanja stečajnih razloga naveo da je na račun notara deponovao 536 hiljada EUR, kako bi izmirio potraživanja povjerilaca na njihov pisani zahtjev, piše Pobjeda.

Ipak, iako je na ročištu iskazana spremnost za izmirenje potraživanja, do toga nije došlo, pa ta okolnost, smatra Jovanić, nije od značaja za odlučivanje o otvaranju stečaja, ali može biti za odlučivanje po zahtjevu za obustavljanje postupka.

“Valja ukazati da prolazni račun notara, sa kojeg se obavlja isplata samo po zahtjevu dužnika, nije garancija povjeriocima za namirenje njihovih potraživanja”, navodi se u rješenju o otvaranju stečaja.

foto: Bolnica Meljine

Jovanić je podsjetio da sud, na zahtjev vlasnika kapitala, može uz mišljenje stečajnog upravnika obustaviti stečaj, ukoliko su namireni svi povjerioci, obaveze stečajne mase i troškovi postupka.

Predlog za stečaj podnijela je Olivera Mihajlović Elez, direktorica Meljine kompleka zbog 19 hiljada EUR duga od oktobra 2016. do juna ove godine.

Prvobitno je stečaj u kompaniju Meljine kompleks bio otvoren u avgustu, ali je Apelacioni sud tu odluku ukinuo i postupak vratio na početak.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije