fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPrivredni sud ne sabotira poslovanje Meljine kompleksa

Privredni sud ne sabotira poslovanje Meljine kompleksa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Notorna je neistina s ciljem obmane crnogorske javnosti kada se Privredni sud pokušava predstaviti kao državni organ koji onemogućava Atlas grupaciju i Meljine kompleks da nastave uspješno da posluju, saopštio je njegov predsjednik, Blažo Jovanić.

On je u odgovoru na optužbe Atlas grupe Duška Kneževića, koji je kazao da Jovanić sabotira dogovor sa Vladom i da namjerno uvodi stečaj, naveo da se, prije svega, prenebregava nesporna činjenica da je Meljine kompleks 10. avgusta u blokadi za iznos od 349,5 hiljada, u trajanju od 845 dana neprekidno, piše Dan.

„Prema tome, više od dvije godine ta firma se nalazi u blokadi zbog neizmirenih obaveza, što je prvi i bitni pokazatelj njenog poslovanja. Kod ove nesporne činjenice apsolutno je jasno da je bio ispunjen stečajni razlog propisan članom Zakona o stečaju, što je za ovaj sud jedino bitno za odlučivanje“, naveo je Jovanić.

Prema njegovim riječima, postupanje Privrednog suda apsolutno je zakonito u ovom slučaju, a odnos prema stečajnom dužniku samo u okviru zakonskih ovlašćenja.

„Zakon o stečaju ni u jednoj svojoj odredbi ne poznaje pravni institut ‘deponovanje sredstava na notarskom računu posebne namjene za svrhu izmirenja obaveza’. Takav pravni institut koji Zakon o stečaju ne poznaje ovaj sud i nije mogao primijeniti u konkretnom slučaju“, rekao je Jovanić.

On je pitao zašto vlasnici ne izmire obaveze prema povjeriocima već saopštavaju da žele da ih izmire kroz deponovanje 536 hiljada EUR.

„Suština neslaganja pravnih stavova Privrednog suda i Atlas grupe i Apelacionog suda jeste baš u ovoj činjenici“, dodao je Jovanić.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu