fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSpajić: Benefiti programa Evropa sad biće brzo vidljivi

Spajić: Benefiti programa Evropa sad biće brzo vidljivi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomski benefiti od programa Evropa sad biće brzo vidljivi, poručio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, dodajući da ne očekuje rebalans budžeta, niti grčki scenario u narednoj godini.

“Mislim da će ekonomski benefiti biti vidljivi već sredinom, do kraja sljedeće godine. Očekujemo velike benefite za poslodavce, građane i državu”, rekao je Spajić Televiziji Vijesti.

On je kazao da će sigurno biti nesavjesnih poslodavaca koji će pokušavati da se dovijaju sa novim pravilima.

„Međutim, mi smo spremni za takav scenario. Kratkoročno biće takvih situacija, ali srednjoročno ćemo da uradimo sve da se to ne desi”, naveo je Spajić.

Kako prenosi portal Vijesti, on je dodao da će insistirati na povećanju akciza, iako je taj predlog vlade odbijen u Skupštini, zato što riječ o akciznom kalendaru, na kojem Evropska unija (EU) insistira.

Spajić je, na pitanje zašto misli da će se vladajuća većina tokom naredne godine predomisliti po pitanju akciza, odgovorio da odluka parlamenta nije zasnovana na ekonomskoj računici.

“Mislimo da su oni više politički odlučili da nas kazne. Zato smatram da ćemo ići sa dijalogom između Skupštine i vlade, i nadamo se najboljoj mogućoj saradnji”, rekao je Spajić.

Upitan da li država ima novca da naredne godine isplaćuje naknade majkama sa troje i više djece, Spajić je poručio da se te nadoknade neće usklađivati.

“Naknade neće iznositi 700 EUR 2023. godine. Dio skupštinske većine, koji je predložio zakonsko rješenje, je garantovao da ćemo se uklopiti u 20 miliona EUR, koliko je odvojeno za ovu i sljedeću godinu”, rekao je Spajić.

Spajić je poručio i da država ima novca za usklađivanje penzija sa rastom plata i cijena.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...