fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSezonska ponuda Telekoma za elektronsku fiskalizaciju

Sezonska ponuda Telekoma za elektronsku fiskalizaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom kreirao je posebnu ponudu za privrednike koji imaju biznis sezonskog karaktera, a pripremaju se za prelazak na elektronsku fiskalizaciju.

Vlasnicima takvih poslova omogućeno je da aktiviraju uslugu tokom sezone, a onda je vrate u period mirovanja tokom ostatka godine.

Sezonska ponuda za elektronsku fiskalizaciju je, kako su objasnili iz kompanije, namijenjena sezonskim uslugama iz turističke ponude poput prodaje sladoleda, iznajmljivanja ležaljki, parking servisa, suvenirnica, pekara, mesara, piljara, manjih prodavnica i kioska otvorenih tokom sezone, kao i frizerskih, kozmetičkih i salona za masažu.

„Privrednici koji odaberu Telekomovo rješenje, nakon što plate prva tri mjeseca, naredna tri dobijaju gratis, a onda se automatski aktivira period mirovanja. U periodu mirovanja paketa ne plaćaju pretplatu, a svi podaci ostaju na sigurnom“, navodi se u saopštenju.

Reaktivacija usluge je jednostavna – dovoljno je da naredne sezone posjete T-Centar ili Biznis centar i ponovo aktiviraju svoj paket.

Iz Telekoma su kazali da je riječ o kompletnom rješenju za elektronsku fiskalizaciju, koje uključuje digitalni sertifikat, plaćanje u mjesečnim ratama, usklađenost sa zakonom, Android naplatni uređaj, štampač, internet vezu i aplikaciju za izdavanje računa, uz SIM karticu sa internetom za sigurnu vezu sa Upravom prihoda i carina.

„Privrednici dobijaju uređaj spreman za rad s unesenim sertifikatom i cjenovnikom, instalaciju i edukaciju, offline rad i čuvanje podataka, kao i stručnu podršku kako bi njihov posao tokom sezone funkcionisao neometano“, dodaje se u saopštenju.

Sertifikati za elektronsku fiskalizaciju se, kako su napomenuli, mogu dobiti za samo deset minuta u T-Centru ili Biznis centru, bilo da je riječ o kvalifikovanom sertifikatu za napredni elektronski pečat za gotovinske račune ili o kvalifikovanom sertifikatu za napredni elektronski potpis pojedinca u okviru preduzeća.

„Sertifikati se plaćaju jednokratno, a validni su tri godine. Izdaje ih Telekom kao jedini telekomunikacioni operator u Crnoj Gori koji je registrovan kao kvalifikovani pružalac elektronskih usluga povjerenja u skladu sa Zakonom o elektronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu“, navodi se u saopštenju.

Iz Telekoma su kazali da su se i ovog puta vodili činjenicom da svako preduzeće, u zavisnosti od obima sezonskog posla i djelatnosti koju obavlja, ima specifične potrebe, zbog čega su kreirali dva rješenja – START i MINI sezonski paket.

Ti paketi će, kako se očekuje, odgovoriti na potrebe svih u uslužnim djelatnostima i maloprodaji, bez obzira na to da li izdaju račune u pokretu ili u svojim objektima.

Svi zainteresovani više detalja o ponudi mogu dobiti u Biznis centru i od prodajnih agenata Telekoma, kao i na stranici https://telekom.me/poslovni-korisnici/efiskalizacija-sezonska
(kraj) jlb/nar

Najčitanije