fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrioritet preispitivanje privatizacije HTP Boka i Bolnice Meljine

Prioritet preispitivanje privatizacije HTP Boka i Bolnice Meljine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prioritet Vlade biće preispitivanje privatizacije Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Boka i Bolnice Meljine, kao i uspješna realizacija projekata koji su u najboljem interesu grada i države, ocijenjeno je tokom posjete premijera Zdravka Krivokapića Herceg Novom.

Krivokapić je danas boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi, koja je i prva zvanična posjeta premijera Crne Gore toj lokalnoj upravi u posljednje skoro četiri godine.

“Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem, konstatovano je da su prioritet Vlade preispitivanje privatizacija HTP Boka i Bolnice Meljine, decentralizacija i unaprijeđenje uslova za funkcionisanje lokalnih samouprava, kao i uspješna realizacija projekata koji su u najboljem interesu grada i države”, saopšteno je iz hercegnovske opštine.

Predstavnici Vlade su dobili detaljne informacije o aktuelnoj situaciji i problemima u Herceg Novom koji zahtijevaju njihovo hitno djelovanje.

Dogovoreno je da se u narednom periodu intenzivira komunikacija lokalne uprave sa resornim ministarstvima, po svim pitanjima koja su od značaja za grad.

“Interes nam je da podignemo kvalitet života. Karakter pomenutih problema je takav da zadire u potrebe života građana i investitora, jer naša zemlja teži da u ekonomskom dijelu preporodi dosadašnji pristup. Investitori su nam potrebni da bi nam pomogli da podignemo kvalitet života i naravno da se obezbijedi zapošljavanje mladih ljudi koji su kompetentni, kako bi ostajali ovdje u ovom divnom gradu i čitavoj Crnoj Gori doprinosili njenom razvitku, poručio je Krivokapić.

On je kazao da je Herceg Novi grad sa kojim ima ličnu, posebnu vezu, ali i jedna od opština u kojima je opozicija do sada održavala vlast i služila na dobro svim njenim građanima.

“Ova Vlada želi da riješava probleme, da rezultat bude mjera njenog djelovanja, a da zadovoljstvo građana bude primarno”, naveo je Krivokapić.

Katić je saopštio da su najznačajnija pomenuta pitanja privatizacija HTP Boka, Bolnice Meljine, kao i eventualna buduća privatizacija Instituta “Simo Milošević”.

On je rekao da je dogovorena koordinacija između Vlade i lokalne uprave, kako bi konačno riješili problem koji na to čeka već 15 godina.

“Razgovarali smo prije svega o pitanju brojnih loših privatizacija koje nijesmo mogli da riješimo kada je u pitanju prethodni period i zaista mi je drago da se već krenulo u rješavanje brojnih i nagomilanih pitanja”, kazao je Katić.

On je dodao da je jedna od tema razgovora bila i učešće Vlade u pitanju ukidanja putarine na putu Meljine-Sitnica, što je prepoznato kao dugogodišnji problem.

Opština Herceg Novi će tim povodom obnoviti dopis koji je već upućivan prethodnoj Vladi.

Predlog Opštine je da se u budžetu za ovu godinu opredijeli oko četiri miliona EUR za otplaćivanje koncesije.

Teme sastanka Krivokapića i čelnika Opštine bile su i početak gradnje zaobilaznice oko Herceg Novog, status privatizacionog aranžmana Brodogradilišta Bijela, odobrenje za pristajanje kruzera u luku Zelenika, projekti na Luštici, izgradnja puta na Žageru.

Najčitanije

Danas i sjutra međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti, na kojoj će govoriti vodeći stručnjaci...