fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočelo asfaltiranje preko pet kilometara novih asfaltnih puteva u Beranama

Počelo asfaltiranje preko pet kilometara novih asfaltnih puteva u Beranama

Berane, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je danas u Beranama počelo asfaltiranje preko pet kilometara novih asfaltnih puteva vrijednosti oko 300 hiljada EUR, kao i izgradnju vodovoda u Mjesnoj zajednici (MZ) Petnjik, vrijednosti preko 50 hiljada EUR.

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja saopšteno je da su i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavili sa ulaganjem značajnih sredstva u razvoj ruralne infrastrukture u opštini Berane.

“Ovih dana biće urađeno novih 640 metara u MZ Dapsiće, selo Dapsiće, 400 metara u MZ Petnjik, dvije dionice ukupne dužine 1,06 hiljada metara u MZ Polica, selo Zagrađe, nove dvije dionice u MZ Štitari ukupne dužine 1,04 hiljade metara od kojih 540 metara u selu Bubanje i 500 metara u selu Štitari, kao i ovih današnjih 1,9 hiljada metara u MZ Zagorje, selo Zagorje”, objasnili su iz Ministarstva.

Ti radovi, kako je saopšteno, predstavljaju nastavak projekta unapređenja ruralne infrastrukture, u okviru kojeg je samo u Opštini Berane u prethodne dvije godine asfaltirano preko šest kilometara seoskih puteva vrijednosti 350 hiljada EUR i urađen vodovod u MZ Zagorje vrijednosti 41 hiljadu EUR.

“Asfaltirano je ukupno osam dionica puteva u osam MZ i to putni pravac u MZ Dapsiće ukupne dužine 1,2 hiljade metara, putni pravac koji spaja MZ Petnjik i MZ Dapsiće u dužini od 560 metara, četiri putna pravca u MZ Polica dužine 2,4 hiljade metara i Pođanska mala 600 metara”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su dodali da je asfaltiran i putni pravac Boričići – Obradovići 400 metara, Babino – Kruška 400 metara, selo Zagrađe 600 metara i Zagrađe – Dolina Cikića 450 metara, kao i putni pravac u MZ Štitari u dužini od 500 metara u selu Bubanje i dionica od 1,3 hiljade metara koja spaja MZ Zagorje i MZ Petnjik.

“Ti infrastrukturni projekti, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeće daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Beranama”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije