fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOd sjutra predstavljanje IPARD javnog poziva po opštinama

Od sjutra predstavljanje IPARD javnog poziva po opštinama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja počeće od sjutra info kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi predstavili mogućnosti dobijanja bespovratne podrške kroz novi IPARD javni poziv.

Iz Ministarstva je saopšteno da će se prve radionice održati za poljoprivredne proizvođače iz Bijelog Polja u sali Centra za kulturu u deset sati, dok će se prezentacija u opštini Berane održati u skupštinskoj sali Opštine u 14 sati.

Predstavnici Ministarstva će kroz neposrednu komunikaciju sa domaćinima, preduzetnicima, ali i lokalnim zajednicama predstavili mogućnosti dobijanja bespovratne podrške kroz drugi po redu IPARD javni poziv za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Javni poziv je objavljen 24. februara i traje do 19. maja. Kroz taj poziv poljoprivrednicima je na raspolaganju novih 12,3 miliona EUR bespovratne podrške, iz EU fondova i nacionalnog budžeta.

Info kampanja će se nastaviti narednih dana u ostalim opštinama.

“Pozivamo zainteresovane proizvođače da prisustvuju prezentacijama, a predstavnike medija da najavljene događaje isprate, kako bi se što veći broj potencijalnih korisnika pravovremeno informisao o mogućnostima podrške i prilikama da značajno unaprijede svoju proizvodnju”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iskustva iz prethodnih javnih poziva za podršku pokazala su da su za uspješno iskorištavanje raspoložive podrške ključni pravovremeno informisanje, dobra komunikacija i saradnja korisnika sa predstavnicima Ministarstva.

“Predstojeće terenske info–radionice, u tom smislu imaće i kvalitet više, jer je objava poziva poljoprivrednicima najavljena prije dva mjeseca. Poljoprivrednici su imali vremena da počnu da pripremaju dokumentaciju, te će na prezentacijama poziva biti u mogućnosti da postave konkretna pitanja i dobiju odgovore, kako bi na vrijeme kompletirali neophodnu dokumentaciju i usješno aplicirali za podršku”, zaključili su iz Ministarstva.

Najčitanije