fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNeuspješan tender za žičaru Kotor - Lovćen

Neuspješan tender za žičaru Kotor – Lovćen

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tender za realizaciju projekta žičare Kotor-Lovćen proglašen je neuspjelim, jer Ministarstvu održivog razvoja i turizma do naznačenog roka nije stigla nijedna ponuda.

Iz Tenderske komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za dodjelu ugovora o koncesiji za realizaciju projekta žičare Kotor-Lovćen saopšteno je da je rok za podnošenje ponuda bio 28. februar.

Zahtjeve za otkup tenderske dokumentacije u propisanom roku su podnijele podgoričke kompanije Novi Volvox i Zetagradnja.

“U toku tenderskog postupka, te kompanije su u skladu sa Zakonom o koncesijama podnijele zahtjeve za produženje roka za dostavljanje ponuda”, navodi se u informaciji o realizaciji tendera po osnovu javnog oglasa za nadmetanje u otvorenom postupku za realizaciju projekta žičare, dostavljenom Vladi na razmatranje.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u postupku njihove ocjene opravdanosti, nije prihvatilo navedene zahtjeve uz obrazloženje da su u pripremi tenderske dokumentacije cijenjene sve okolnosti i radnje koje je bilo potrebno obaviti u roku od 30 dana za pripremu ponude, u skladu sa Zakonom i uslovima istaknutim u javnom pozivu i tenderskoj dokumentaciji.

“Takođe, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je od jedne kompanije/ponuđača primilo dva zahtjeva za pojašnjenje tenderske dokumentacije i blagovremeno dostavilo odgovore”, dodaje se u saopštenju.

Lokacija za koncesiju za izgradnju žičare Kotor-Lovćen određena je u Prostornom planu posebne namjene (PPPN) za Nacionalni park (NP) Lovćen.

“Prema PPPN za NP Lovćen i urbanističko-tehničkim uslovima, trasa cjelokupne žičare počinje od lokaliteta Dub, koji se nalazi na periferiji Kotora, a onda vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen”, podsjeća se u informaciji.

Početna dionica, ukupne dužine oko 3,6 kilometara, horizontalne projekcije, zajedno sa površinama neophodnim za izgradnju terminala Dub i Kuk sa pratećim sadržajima predstavlja koncesiono područje.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...