2.5 C
Podgorica
January 18, 2021.
Naslovnica MINA Business Jovan Lekić izabran za preduzetnika godine

Jovan Lekić izabran za preduzetnika godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik kompanije Nall International, Jovan Lekić, dobitnik je priznanja Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) za preduzetnika godine.

Upravni odbor AMM-a je za najuspješnijijeg menadžera u velikim preduzećima i akcionarskim društvima za prošlu godinu izabrao izvršnog direktora Jugopetrola, Antonisa Semelidesa.

“Titula menadžera godine u kategoriji srednjih preduzeća pripala je izvršnom direktoru Tehnomaxa, Vesku Petranoviću, dok je izvršni direktor Interproducta, Ivan Mijušković dobitnik u kategoriji malih preduzeća”, navodi se u saopštenju.

Najuspješnija menadžerka u mikro preduzećima za prošlu godinu je izvršna direktorica Arhimeda, Dejana Ponoš.

Za mladog menadžera godine proglašen je izvršni direktor Megaprometa, Balša Mitrović, dok je projekt menadžer godine generalni i umjetnički direktor festivala KotorArt, Ratimir Martinović.

Menadžeri godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države su izvršni direktori Elektroprivrede (EPCG), Igor Noveljić i Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Najuspješnije menadžerke u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama su direktorica Gimnazije “Slobodan Škerović”, Zoja Bojanić Lalović i direktorica KIC-a, “Budo Tomović”, Snežana Burzan.

Nagrada za životno djelo AMM-a dodijeljena je profesoru Radenku Puriću.

Upravni odbor AMM-a donio je odluku da specijalno priznanje Digitalni lider za prošlu godinu dodijeli M:tel-u, zbog izuzetnih rezultata i doprinosa koje daje u oblasti digitalne transformacije.

Specijalno priznanje za doprinos ženskom preduzetništvu u prošloj godini dodijeljeno je suvlasnici kompanije Yellow Event Service, Kornelii Santai.

“Od pristiglih 270 nominacija prihvaćeno je 78 kandidatura, a Upravni odbor je odlučio da usvoji predlog stručnog žirija i izabere 12 laureata koji su u prošloj godini ostvarili više od 610 miliona EUR ukupnog prihoda, 47 miliona EUR neto dobiti, blizu 23 miliona ukupnih investicija i upošljavaju preko 2,7 hiljada radnika”, precizira se u saopštenju.

Stručnim žirijem koji je sačinjavalo 20 članova predsjedavao je glavni izvršni direktor Lovćen banke, Vinko Nikić.

Svečana dodjela nagrada održaće se 28. aprila u hotelu Hilton.

Najčitanije