fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora otvorena za učvršćivanje veza sa Izraelom

Crna Gora otvorena za učvršćivanje veza sa Izraelom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je otvorena za učvršćivanje veza sa Izraelom i saradnju u oblasti turizma, nauke, inovacija i logistike, ali i u drugim od obostranog značaja, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, na sastanku sa izraelskim ambasadorom Jahelom Vilanom.

Milatović je Vilana upoznao sa trenutnim stanjem u crnogorskoj ekonomiji, koja se značajno oporavila nakon brojnih pozitivnih poduhvata aktuelne Vlade.

„Niz aktivnosti, koje su za kratak vremenski period sprovedene, doprinijele su poboljšanju ekonomske aktivnosti, stabilizaciji javnih finansija, oporavku turističke privrede i stvaranju dobrog poslovnog ambijenta za privlačenje stranih direktnih investicija“, rekao je Milatović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da je taj Vladin resor pripremilo nacrte sporazuma o saradnji u oblasti turizma, ekonomije i nauke i tehnologije, kako bi se stvorio dobar institucionalni okvir za produbljivanje saradnje između vlada dvije zemlje.

„Imajući u vidu činjenicu da je Izrael među vodećim zemljama svijeta u oblasti istraživanja, inovacija i visokih tehnologija, cijenim da postoji mogućnost za buduću saradnju i u ovom segmentu, koja će svim našim građanima koristiti“, saopštio je Milatović.

On je predložio i organizovanje privrednog foruma Kapija Balkana-Crna Gora, kao važnog događaja na kojem učestvuju brojni predstavnici renomiranih kompanija i biznis zajednice.

Vilan je kazao da Izrael ima prijateljski odnos prema Crnoj Gori i želju da se zajednčki gradi jača i stabilnija ekonomska saradnja.

On je iskazao spremnost za potpisivanje sporazuma i prihvatio inicijativu za organizaciju biznis foruma.

Vilan je zaključio da postoji veliki broj investitora koji ulažu u sigurne i stabilne destinacije i izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora jedna od njih.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...