fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPritužbe uglavnom zbog nepoštovanja mjera Vlade

Pritužbe uglavnom zbog nepoštovanja mjera Vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano deset primjedbi, od kojih se najveći broj odnosi na nepoštovanje mjera Vlade za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Na osnovu pritužbi koje su evidentirane, nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se uglavnom žalili na rad uprkos zabrani i to restorana Istanbul u Baru i frizerskih salona u Podgorici i Pljevljima. Evidentirana je i prijava da se u marketu Voli, u podgoričkom naselju Stari Aerodrom, ne održava socijalna distanca i da u njemu istovremeno boravi više od predviđenog broja kupaca.

Građani su se žalili i da kiosk Štampa u podgoričkom Gintašu i u Nikšiću prodaje kuvanu kafu uprkos mjerama Vlade, dok se pordavnica Plana u Podgorici zatvara pola sata prije utvrđenog radnog vremena. Evidentirane su i pritužbe na organizovanje žurki u zgradi u Baru i prodaju preko interneta.

Ove sedmice su se građani žalili i na neizdavanje fiskalnih računa u HDL-u Laković u Kotoru, kao i prilikom dostavljanja hrane iz restorana Cvijo u Baru.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije