fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrijave za finansijsku podršku bivšim radnicima otvorene do sjutra

Prijave za finansijsku podršku bivšim radnicima otvorene do sjutra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja podsjetilo je da su prijave za finansijsku podršku za bivše zaposlene u skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci za bivše zaposlene iz sektora rudarske i metalske industrije otvorene do sjutra, do 15 sati.

Tražena dokumentacija, u originalu ili ovjerenim kopijama, dostavlja se Ministarstvu ekonomskog razvoja u pisanoj formi.

“Pravo na finansijsku pomoć imaju osobe koje su bile zaposlene u preduzećima u sektoru rudarske i metalske industrije, a u čijoj je vlasničkoj strukturi bila država i kojima je prestao radni odnos uvođenjem stečaja”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da tim zakonom sektor rudarske i metalske industrije pokriva sektor – vađenje ruda i kamena, odnosno vađenje uglja i rude metala i sektor – prerađivačka industrija, odnosno proizvodnja osnovnih metala, metalnih proizvoda, osim mašina i uređaja i mašina i opreme na drugom mjestu nepomenute.

Ministarstvo ekonomskog razvoja će nakon završetka prijava i razmatranja pristigle dokumentacije detaljnije predstaviti koliko prijava je pristiglo, kao i broj obrađenih predmeta.

“Finansijska podrška ovoj grupi radnika dodjeljuje se radi ostvarivanja socijalne pravde, pravičnog zadovoljenja finansijskih potreba bivših zaposlenih i članova njihove porodice i predstavlja prvi korak u ispravljanju dugogodišnje nepravde”, dodaje se u saopštenju.

Vlada je, kako su kazali, tim činom pokazala razumijevanje, solidarnost i istrajnost u borbi za dostojanstvo, prava i socijalnu jednakost svakog bivšeg, ali i sadašnjeg radnika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...