fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrijave na Balkathon do 19. maja

Prijave na Balkathon do 19. maja

Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Savjet za regionalnu saradnju (RCC) pozvao je timove sastavljene od učesnika iz ekonomija Zapadnog Balkana da se do 19. maja prijave na online takmičenje za najbolja digitalna rješenja – Balkathon 2.0.

Timovi se podstiču da među svoje članove uvrste kvalifikovane pojedince, firme koje se bave informacionim i komunikacionim tehnologijama, studente, nevladine organizacije, obrazovne institucije, start up firme.

RCC drugi put organizuje Balkathon, kao odgovor na izazove svakodnevnog života, nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja.

„U sklopu takmičenja Balkathon tražimo inovativne ideje u pametnih i zelenih gradova, e-zdravlja i e-preduzetnika koje će podstaći regionalnu saradnju, zajedničko stvaranje i promjene u stvarnom životu, s namjerom da se privrednicima i građanima pomogne da povećaju svoju otpornost na globalne izazove“, navodi se u saopštenju RCC.

Timovi koji uđu u uži izbor takmičenja Balkathon 2.0 imaće priliku da rade sa iskusnim stručnjacima u okviru dvodnevnog programa mentorstva, primjene svoja rješenja u regionu Zapadnog Balkana i osvoje jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda vrijednog 54 hiljade EUR.

„Nagradćemo četiri tima, po jedan iz svake kategorije, sa deset hiljada EUR, a dva tima će dobiti posebne nagrade od po sedam hiljada EUR“, precizirali su iz RCC.

RCC je prošle godine nagradilo tri od 88 timova iz svih šest ekonomija Zapadnog Balkana sa po deset hiljada EUR za najbolja inovativna rješenja u oblasti pametnog turizma, platforme za digitalno učenje i plaćanja putem interneta, koji su potom dobijenu finansijsku pomoć iskoristili da u potpunosti razviju svoja digitalna rješenja.

Timovi koji uđu u uži izbor počeće sa takmičenjem i zajedno sa mentorima 24. i 25. maja raditi na razvoju svojih rješenja.

Svečanost uručenja nagrada održat će se online 28. maja i prenosiće se uživo na profilima RCC na društvenim mrežama.

Takmičenje Balkathon finansira Evropska unija (EU), a sprovodi RCC.

Više informacija može se naći na linku https://www.rcc.int/news/691/balkathon-20-is-on-apply-till-19-may-and-you-can-win-mentoring-and-one-of-six-awards-from-the-54000-eur-award-fund

Najčitanije