fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrijava za moratorijum na posebnoj web stranici

Prijava za moratorijum na posebnoj web stranici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – NLB banka omogućila je korisnicima kredita, građanima i preduzećima, da pravo na moratorijum na otplatu kredita, u trajanju do 90 dana, ostvare prijavom na portalu https://moratorijum.nlb.me/.

„Prijava za odlaganje rate po kreditu obavlja se unosom jedinstvenog matičnog broja građanina, odabirom jednog ili više kredita za koje klijent želi da podnese zahtjev za moratorijum, kao i unosom email adrese i broja telefona“, objasnili su iz NLB banke.

Oni su dodali da će to rješenje obezbijediti da klijenti ne dolaze u filijale NLB banke u vrijeme postojanja visokog rizika od širenja korononavirusa, štiteći na taj način sebe, porodicu i zaposlene u banci.

Banka je za klijente penzionere omogućila da proces prijave za odlaganje otplate kreditnih obaveza obave pozivom kontakt centra na broj 19888, radnim danima od osam do 20 sati, a subotom do 18 sati.

Zainteresovana preduzeća zahtjev za moratorijum na otplatu kreditnih obaveza mogu podnijeti slanjem popunjenog formulara koji će biti dostupan na web sajtu www.nlb.me, putem email-a [email protected].

Banka je dužna da u roku od pet radnih dana obezbijedi sprovođenje na osnovu podnesenih zahtjeva.

Iz NLB banke su saopštili da je podnošenje zahtjeva omogućeno u skladu sa odlukom Centralne banke, koja se odnosi na pivremene mjere za ublažavanje negativnih uticaja novog koronavirusa na finansijski sistem.

Pravo na moratorijum imaju korisnici svih vrsta kredita, uključujući gotovinske, stambene, kredite za penzionere, potrošačke, investicione, kao i kredite za obrtna sredstva, likvidnost i proizvode vezane za korišćenje kartica.

Korisnici kredita imaju pravo na moratorijum na otplatu kredita u trajanju do 90 dana i mogu ga ostvariti u bilo kojem momentu tokom trajanja privremene mjere, bez naplate bilo kakvih administrativnih troškova. Takođe, nominalna kamatna stopa ostaje nepromijenjena, u skladu sa ugovorom.

Za korisnike kredita kojima se uvede moratorijum, rok otplate kredita produžava se za period trajanja moratorijuma, odnosno najduže do 90 dana ili do prestanka važenja odluke o privremenim mjerama.

„NLB banka s pažnjom prati aktuelne mjere Vlade i preporuke Instituta za javno zdravlje, poštuje donesene odluke i dnevno prilagođava poslovanje sa ciljem sprečavanja širenja koronavirusa radi zaštite svojih zaposlenih i klijenata“, poručili su iz banke.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...