fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrevoznici u četvrtak sa Spajićem

Prevoznici u četvrtak sa Spajićem

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Autobuski prevoznici koji djeluju pri nevladinoj organizaciji (NVO) Klaster prevoza Crne Gore sastaće se u četvrtak sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem, kako bi razgovarali o budućnosti te branše.

Prevoznici su u ponedjeljak otkazali protestne vožnje nakon što su pola sata prije početka dobili poziv na sastanak sa Spajićem.

Predsjednik tog udurežnja Milan Stanović kazao je Dnevnim novinama da su više od deset dana čekali na reakciju Spajića, zbog čega su htjeli da pokrenu vožnje ulicama glavnog grada.

Takođe, prevoznici su nezadovoljni što je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, odbio da se sastane sa njima i sasluša njihove probleme.

“Problem je i u odnosu prema nama, jer Milatović ne želi ni da nas sasluša. Možda on nema ingerencije da učini taj ključni korak, kao što to može Spajić, ali mogao je makar da se sastane sa nama. Takav slučaj je i sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, a nešto kasnije i sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem, koji nas je brzo primio i sa kojim smo imali jedan lijep i otvoren sastanak”, naveo je Stanović.

Nakon sastanka sa Abazovićem otkazane su vožnje tokom prošlog mjeseca, kada su prevoznici dobili uvjerenja da će on kontaktirati sa resornim ministarstvima i da će ih upoznati sa sadržajima dopisa koje su prevoznici uputili Vladi.

Prevoznici su ponovili da ostaju pri zahtjevima koje su iznijeli sredinom marta koji se, kako tvrde, racionalni i tiču se spašavanja te branše.

Najčitanije