fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPreuzeto osam odsto više energije

Preuzeto osam odsto više energije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 203,73 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, oko osam odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Iz CEDIS-a su kazali da je najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

„Očitano je ukupno 373,79 hiljada mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto“, dodaje se u saopštenju.

Ekipe Sektora za održavanje su u novembru intervenisale na terenu 2,07 hiljade puta.

„Tokom novembra započeta je priprema projektne dokumentacije za izgradnju deset objekata na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, ukupne vrijednosti preko 600 hiljada EUR i nastavljena je priprema projektne dokumentacije za milion EUR vrijedan projekat izgradnje trafostanice Velje Brdo”, kazali su iz CEDIS-a.

Takođe tokom novembra pokrenut je postupak za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju deset kilovoltnog voda Klinci-Arza na području Herceg Novog, čija je vrijednost oko 430 hiljada EUR.

Na distributivnu mrežu je tokom novembra priključeno 755 novih korisnika.

Iz CEDIS-a su kazali da je prošlog mjeseca na području Crne Gore ugrađeno 1,28 hiljada novih, elektronskih brojila.

„Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 318 hiljada, čime je pokriveno oko 79 odsto konzuma“, navodi se u saopštenju.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže.

CEDIS distribuira električnu energiju za oko 400 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Najčitanije