fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPreuranjena odluka da taksisti počnu da rade

Preuranjena odluka da taksisti počnu da rade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odluka da taksi prevoz počne od ponedjeljka bila je preuranjena, saopštio je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore, Borislav Pavlović i dodao da je trebalo da počnu rade kada i gradski prevoz pošto su te dvije djelatnosti uvezane.

On je u pismu premijeru Dušku Markoviću kazao da je auto taksi prevoz povezan sa ostalim drumskim, pomorskom i vazdušnim saobraćajem, vezan je za škole, fakultete, hotele, restorane, kafiće i sve društvene institucije za koje stranke izraze potrebu za prevozom, piše Dan.

“Kako je 90 odsto od svih ovih djelatnosti još zatvoreno, postavlja se pitanje ko će u ovim momentima koristiti taksi prevoz”, navodi se u pismu Markoviću.

Pavlović je naveo da od ponedjeljka od kada su počeli da taksiraju posla nema.

“Taksisti stoje na ulici, ljudi se boje da se voze, a i nemaju potrebu da negdje putuju. Dodatna nepovoljnost je to što je ograničeno kretanje samo unutar opštine. I u Podgorici posla nema, taksisti mi se žale da dnevno zarade do šest EUR”, rekao je Pavlović.

On je kazao da se taksi vozila ne mogu održavati kako je propisano mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

“Kako je neopravdano sa ekonomske strane tako je i kritično i sa zdravstvene strane jer je nemoguće održavati vozila da u svakom momentu budu dezinfikovana, a i nemoguće je u vozilu održavati fizičku distancu”, kazao je Pavlović.

Najčitanije