fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavnici turskih medija u posjeti Crnoj Gori

Predstavnici turskih medija u posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici renomiranih medija iz Turske, koji borave u posjeti Crnoj Gori, upoznali su se sa njenom turističkom ponudom, investicionim povoljnostima i aktuelnim trendovima koje bilježi crnogorski turizam.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić, sastala se sa delegacijom renomiranih medija iz Turske koji, u organizaciji Udruženja turskih privrednika Crne Gore (KATIAD), borave u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

„Riječ je o predstavnicima najpoznatijih turskih televizijskih kuća CNN TURK, NTV, štampanih i elektronskih medija Huriyet, Sbah, Aksam, Sozcu i Dunya koji pripremaju reportažu o crnogorskoj ekonomiji“, navodi se u saopštenju.

Radak Kukavičić je kazala da turistički promet sa tržišta Turske u prethodnom šestogodišnjem periodu bilježi kontinuirani rast.

“Crnu Goru je tokom prošle godine posjetilo blizu 44 hiljade turista iz Turske, koji su ostvarili preko 107 hiljada noćenja, što je oko 13 odsto više u poređenju sa 2017”, precizirali su iz NTO-a.

Boljoj posjeti sa tog tržišta, na prvom mjestu, doprinijela je dobra aviopovezanost dvije zemlje, svakodnevni letovi Turkish Airlines-a na relaciji Podgorica – Istanbul – Podgorica, u periodu osd 31. marta do 26. oktobra, kao i letovi Montenegro Airlines-a na toj relaciji u periodu od maja do oktobra.

Radak Kukavičić je saopštila da je, kada je u pitanju to tržište, potrebno raditi na tome da se turski turisti duže zadržavaju u Crnoj Gori, s obzirom na to da je njihovo trenutno prosječno vrijeme zadržavanja oko 2,5 dana.

“U tom pravcu NTO će podržati organizaciju susreta i poslovnih radionica turističkih agencija iz Crne Gore i Turske kako bi se pripremili paket aranžmani atraktivni za turiste sa tržišta te strane zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije