fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavljena turistička ponuda u Tirani

Predstavljena turistička ponuda u Tirani

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aktuelna zimska turistička ponuda Crne Gore predstavljena je u Tirani, u okviru aktivnosti za njenu promociju na tržištima regiona.

Promociju crnogorske turističke ponude za medije i turističke agencije, koja je održana u srijedu u hotelu Tirana International, organizovali su Nacionalna turistička organizacija (NTO) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa turističkim organizacijama Kolašina i Ulcinja, preduzećem Skijališta Crne Gore i TA Explorer.

Prezentaciji su prisustvovali ministar turizma i zaštite životne sredine Albanije, Blendi Klosi i ambasador Crne Gore u Tirani, Dušan Mrdović, koji su saopštili da su zadovoljni saradnjom dvije zemlje, naročito u segmentu turizma, i naveli da albanski turisti rado posjećuju Crnu Goru.

Generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Ćazim Hodžić, predstavio je novine u zimskoj turističkoj ponudi za ovogodišnju sezonu, ponudu ski centara, raznovrsni hotelski smještaj sa pristupačnim cijenama, te brojne aktivnosti u kojima gosti mogu uživati na crnogorskim planinama.

On je pozvao goste iz Albanije da posjete crnogorske ski centre i kazao da ih ove godine očekuje unaprijeđena skijališna infrastruktura, posebno u Kolašinu, gdje se otvara novi ski rizort Kolašin 1600.

Predstavnici nacionalne, lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede upoznali su prisutne sa zimskom turističkom ponudom, manifestacijama i brojnim mogućnostima za aktivan odmor na snijegu.

Takođe, oni su pozvali novinare da dođu u studijsku posjetu Crnoj Gori i da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom koju Crna Gora nudi u zimskim mjesecima.

Prezentaciji turističke ponude Crne Gore prisustvoli su brojni mediji i turističke agencije iz Albanije: Gazetare at RTV Scan, TV Top Channel, Gazeta 55, Tirana Times, TV Fox, TV Abc news, TV Vision plus i TV Report.

z NTO su saopštili da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Albanije, posebno tokom zimskih mjeseci.

„U 2017. i prošloj godini bilježe se dvocifrene stope rasta turista sa tog tržišta, a posljednje tri godine turisti iz Albanije imaju značajno učešće u strukturi stranih tokom zimskih mjeseci, odnosno decembru, januaru, februaru i martu. Oni su u prethodnoj zimskoj sezoni, kada su u pitanju dolasci turista, učestvovali sa 18,26 odsto“, navodi se u saopštenju.

Ove godine se, imajući u vidu trenutni buking i najave hotelsko turističke privrede, očekuje veliki broj gostiju sa tog tržišta, posebno u Kolašinu, koji je svake godine nezaobilazna zimska destinacija za turiste iz Albanije.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...