fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavljen novi logotip i vizuelni identitet

Predstavljen novi logotip i vizuelni identitet

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Prijestonice Cetinje je, povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, predstavila novi logotip i kratku brošuru vizuelnog identiteta.

Direktor TO Prijestonice, Oskar Huter, kazao je da je cilj koji se želi postići novim logom opsežniji od proste vizuelne distribucije i da predstavlja prvi korak ka razvijanju destinacijskog brenda Cetinja, prenosi RTV Cetinje.

“Ono što su dobre pretpostavke i temelji na kojima ćemo graditi brend sadržani su u novom rješenju. To su elementi novog dizajna, koji pokrivaju neke od subbrendova kao što su kultura, aktivni odmor, gastro i prirodni resursi smještaja”, rekao je Huter na konferenciji za novinare.

Autor kreativnog rješenja logotipa TO Cetinje, grafički dizajner Petar Kovačević, saopštio je da se novi logo nastavlja na ono što je bio prethodni vizuelni identitet, kako bi se ostvario kontinuitet.

On u sebi ima naglašene osnovne i prepoznatljive simbole državnosti Crne Gore koji predstavljaju posebnost Cetinja kao vjekovnog stožera države, kroz prepoznatljivu figuru Njegoša i distinktivnost pejzaža grada i njegovih izletišta.

Na koonferenciji je predstavljen i Nacrt destinacijske brošure džepnog formata, putem koje je u osnovnim crtama predstavljena turistička ponuda Cetinja sa više aspekata, uključujući kulturni, istorijski i ekološki.

Huter se osvrnuo i na probleme sa kojima su se susreli tokom ove poslovne godine.

“Ova poslovna godina nije bila naklonjena za posebna turistička ostvarenja i rezultate uzimajući u obzir činjenicu da je turizam, usred pandemije COVID-19, bio možda i najviše pogođen kao privredna grana. Ipak, ovu godinu iskoristili smo da pored redovnog funkcionisanja uradimo što više u pripremi za narednu, a može se slobodno reći i za sljedeće sezone”, zaključio je Huter.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...