fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili ponudu u Francuskoj

Predstavili ponudu u Francuskoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turistička ponuda Crne Gore, s akcentom na period van glavne turističke sezone, predstavljena je na konferenciji za francuske medije, koju je u Parizu organizovala Nacionalna turistička organizacija (NTO).

„Imajući u vidu rastuće interesovanje sa tog tržišta, s obzirom na to da tokom prva četiri mjeseca bilježimo dvocifrene stope rasta, predstavljena je aktuelna turistička ponuda s akcentom na ponudu u periodu van glavne turističke sezone“, kazali su predstavnici NTO.

Oni su dodali da je francuskim medijima, na konferenciji održanoj u srijedu, predstavljen raznovrstan program kulturno-zabavnih manifestacija, kao i brojne mogućnosti aktivnog odmora u prirodi u crnogorskim nacionalnim parkovima.

Posebna pažnja bila je posvećena i predstavljanju gastro ponude i tradicionalne crnogorske kuhinje.

Konferencija za novinare, na kojoj su govorili i predstavnici crnogorske Ambasade u Parizu, bila je prilika i za promociju Michelinovog turističkog vodiča o Crnoj Gori, na francuskom jeziku.

Iz NTO su saopštili da je, pored prezentacije, organizovana i poslovna radionica za predstavnike turističke privrede, tokom koje su održani B2B sastanci sa francuskim turoperatorima i agencijama u cilju ugovaranja buduće saradnje na planu organizovanog dolaska francuskih turista.

Poslovna radionica okupila je predstavnike preko 30 najznačajnijih francuskih turoperatora i turističkih agencija, među kojima većinu onih koji do sada u svojim katalozima nijesu imali Crnu Goru.

„Očekuje se da će radionica rezultirati novim ugovorima, a time i većim brojem turista sa francuskog tržišta“, navodi se u saopštenju.

Na poslovnoj radionici učestvovali su predstavnici nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines, Nacionalnih parkova Crne Gore, Turističke organizacije Herceg Novog, hotelske grupe Montenegro Stars, hotela, Regent Porto Montenegro i turističkih agencija Luminalis i MTO travel.

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...