fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili ponudu Budve u Moskvi

Predstavili ponudu Budve u Moskvi

Budva, (MINA-BUSINESS) – Turistička ponude Budve predstavljena je na međunarodnoj turističkoj berzi MITT 2021 koja se prethodnih dana održala u Moskvi.

Iz Turističke organizacije Budva (TOB) su saopštili da je to ujedno bila i prva turistička berza koja je održana na tradicionalan način od početka pandemije koronavirusa.

“Tokom sajma najviše pažnje posvećeno je izazovima koje je koronavirus proizveo u sektoru turizma, modelima za prevazilaženje krize, uz epidemiološku stabilizaciju. Obnovljeni su i uspostavljeni brojni kontakti sa ruskim partnerima, a predstavljanje turističke ponude izazvalo je značajnu pažnju ruskih medija“, navodi se u saopštenju.

Pored toga što je pandemija tokom prošle godine spriječila dolazak ruskih turista u očekivanom broju, građani Rusije, kako se dodaje, nijesu zaboravili razloge koji ih tradicionalno dovode u Budvu, pa su se najviše interesovali za kulturu, zabavu, gastronomiju, vjerski i aktivni turizam i sve vidove smještaja.

„Interesovanje su pokazali i oni koji prvi put žele da posjete Budvu, ali i oni koji su je već posjetili, a rado bi to učinili ponovo već u ovoj godini“, kazali su iz TOB-a.

Direktorica TOB-a, Maja Liješević, rekla je da se tokom tri dana trajanja događaja pokazalo da i u vrijeme pandemije vlada veliko interesovanje za destinaciju Budve.

“Očekujemo i obnavljanje direktnih avio veza u što skorijem roku, kako bi se u ovoj sezoni mogao očekivati značajan povratak turista iz Rusije”, dodala je Liješević.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije (NTO) i Ministarstva ekonomskog razvoja, pored TOB-a, svoju ponudu je iz Budve predstavilo i nekoliko hotelskih grupa i turističkih agencija.

“Gosti iz Rusije su od izuzetne važnosti za Budvu, imajući u vidu činjenicu da je taj primorski grad njihova omiljena crnogorska destinacija. Podaci iz 2019. godine govore da je od ukupno 400 hiljada ruskih državljana, koji su posjetili Crnu Goru, čak 220 hiljada boravilo upravo u Budvi”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Đinović sjutra na ringu

Podgorica, (MINA) - Crnogorska bokserska reprezentacija sjutra će početi takmičenje na seniorskom prvenstvu Evrope...