fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili gastronomsku ponudu Crne Gore

Predstavili gastronomsku ponudu Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je u Londonu na festivalu hrane gastronomsku ponudu Crne Gore.

“National Geographic Traveller Food Festival održava se prvi put i ima za cilj predstavljanje jedinstvenog spektra gastro iskustava, hrane i pića iz cijelog svijeta, uz edukativni dio, koji podrazumijeva tematske radionice koje posjetiocima pružaju priliku da uče o hrani i načinu pripreme hrane koja je specifična za određene destinacije”, rekli su iz NTO-a.

Među destinacijama učesnicama festivala kao što su Mađarska, Dominikanska Republika, Tunis, Vels, Izrael, Bahami, Grenada, Grčka, Tajland, Nikaragva i Crna Gora predstavlja nacionalnu kuhinju u duhu aktuelne kampanje “Dobro. Bolje. Domaće”.

Iz NTO-a su naveli da je festival prilika da se Crna Gora putem predstavljanja gastro ponude promoviše kao turistička destinacija na strateški važnom emitivnom tržištu Velike Britanije.

“Posjetioci festivala su u prilici da na crnogorskom štandu degustiraju tradicionalnu crnogorsku hranu i piće i upoznaju se gastronomskom ponudom, kao i sa ukupnom turističkom ponudom destinacije”, dodaje se u saopštenju.

Posebnu pažnju posjetilaca privukla je polučasovna radionica kuvanja u okviru koje je dobitnica nagrade Wild Beauty Awards, šefica kuhinje hotela Hilton Podgorica, Slađana Šoć, na posebno osmišljenoj pozornici za tu namjenu, pred zainteresovanom publikom demonstrirala spremanje crnogorskog kačamaka.

„U susret festivalu Crna Gora je, od marta, promovisana kao atraktivna turistička destinacija, kroz kontiniranu kampanju organizatora, jednog od najuticajnijih časopisa posvećenih putovanjima, na tržištu Velike Britanije National Geographic Traveller“, rekli su iz NTO-a.

Tržište Velike Britanije spada u red tržišta prvog prioriteta za Crnu Goru i po broju turista je među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje.

U Crnoj Gori je tokom prošle godine boravilooko 63 hiljade turista iz Velike Britanije koji su ostvarili oko 325 hiljada noċenja.

„Trend rasta primjetan je i tokom ove godine, budući da je tokom prva četiri mjeseca ostvaren rast dolazaka od oko 35 odsto i noćenja od oko 38 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije