fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredrag Mitrović izabran za novog predsjednika UPCG

Predrag Mitrović izabran za novog predsjednika UPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za novog predsjednika Unije polodavaca (UPCG) izabran je Predrag Mitrović na godišnjoj sjednici Skupštine te poslodavačke organizacije održanoj danas u Podgorici.

Mitrović je ranije bio predsjednik UPCG i ambasador Crne Gore u Sjevernoj Makedonija u periodu od 2014. do prošle godine.

“Ovim činom, Mitrović je jednoglasno izabran za novog predsjednika UPCG, uz mandat od četiri godine. Na sjednici je konstatovano da je Svetlani Vuksanović istekao mandat na ovoj poziciji”, navodi se u saopštenju.

Takođe, delegati Skupštine UPCG jednoglasno su za novog predsjednika Skupštine UPCG izabrali Nebojšu Popovića, osnivača i izvršnog direktora kompanije Mil-Pop, kao i dugogodišnjeg člana Upravnog odbora UPCG. Time je Popović preuzeo funkciju predsjednika Skupštine UPCG koju je do tada obavljao Ivan Mitrović.

“Sjednica Skupštine je okupila veliki broj preduzeća – članova UPCG. U okviru radnog dijela, generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović podnijela je Izvještaj o finansijskom poslovanju za prošlu godinu”, rekli su iz UPCG.

Vuksanović, kojoj je istekao četvorogodišnji mandat na toj funkciji, upoznala je delegate Skupštine sa izvještajem o radu Unije u prošloj godini i Planom rada UPCG za ovu godinu.

“Imajući u vidu sadržaj izloženog materijala, delegati Skupštine UPCG jednoglasno su usvojili oba izvještaja i plan rada”, dodaje se u saopštenju.

Čelnici UPCG su naveli da su unaprjeđenje poslovnog ambijenta, smanjenje biznis barijera i poboljšanje uslova poslovanja, kao i pružanje podrške preduzetništvu, zanatstvu, MSP i velikim poslovnim sistemima, te njihovo unutrašnje, regionalno i međunarodno povezivanje, bili i ostali glavni prioriteti UPCG.

“Zato će fokus rada UPCG i u toku ove godine činiti aktivnosti koje počivaju na razvoju socijalnog dijaloga, zastupanju i zaštiti interesa poslodavaca i preduzetnika u odnosima sa Vladom i sindikatom, podršci i promociji preduzetnštva, kao i pokretanju inicijativa čiji je cilj stvaranje povoljnog i stabilnog poslovnog ambijenta, podsticajnog za razvoj održivih preduzeća u Crnoj Gori”, rekli su iz UPCG.

To je, kako se zaključuje, precizirano vizijom koju je UPCG sebi davno zacrtala, a koja glasi jaka privreda – uspješna Crna Gora.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije