fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredlog odluke o raspisivanju referenduma o tivatskom aerodromu u proceduri

Predlog odluke o raspisivanju referenduma o tivatskom aerodromu u proceduri

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) danas je u skupštinsku proceduru tivatske Opštine podnijela Predlog odluke o raspisivanju referenduma na kojem bi se građani Tivta izjasnili o budućnosti aerodroma u tom gradu.

„Na taj način SDP obnavlja inicijativu o raspisivanju referenduma o pitanju raspolaganja tivatskim aerodromom, koja je pokrenuta prije dvije godina u okviru kampanje pod nazivom Odbranimo Aerodrom Tivat“, kazali su predstzavnici SDP-a.

Oni su dodali da je tom prilikom prikupljeno više od hiljadu potpisa Tivćana kojima se traži izjašnjavanje građana o budućnosti aerodroma i zemljišta koje je u vlasništvu Opštine.

„Aktuelni trenutak i očigledna riješenost vlasti da iza leđa građana donosi najkrupnije odluke za grad, koje uključuju čak i otimanje imovine svih građana Tivta, nameću potrebu hitne političke akcije u cilju zaštite interesa grada“, kazali su iz SDP-a.

Oni su podsjetili da prije dvije godine nije bilo sluha vladajuće koalicije na nivou Tivta da se o tom pitanju raspravlja.

„Umjesto da pitamo građane šta misle o planovima za aerodrom, prevagnuli su partikularni interesi i pristup da ovako krupno pitanje bude predmet raznih unutarkoalicionih kalkulacija, zbog čega je izgubljeno ogromno vrijeme, sve na štetu građana Tivta i aerodroma kao vitalnog dobra tog grada“, rekli su predstavnici SDP-a.

Oni su kazali da je jasan stav SDP-a kada je u pitanju status aerodroma, kao i da je zahvaljujući čvrstini stava da se ne dozvoli rasprodaja tog ključnog državnog resursa, on do sada i ostao u državnom vlasništvu.

„Očekujemo da se ovo pitanje što prije nađe na dnevnom redu Skupštine Opštine Tivat, budući da za to postoji jasna obaveza utemeljena na velikom broju potpisa građana, prikupljenih u okviru kampanje Odbranimo Aerodrom Tivat“, rekli su iz SDP-a.

Oni su dodali da od odbornika u tivatskom parlamentu očekuju da o tom pitanju odlučuju vodeći se interesima grada, a ne svojih partijskih centrala i ko zna čijih finansijskih interesa.

Najčitanije