fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPravosnažno obustavljen stečajni postupak u bolnici Meljine

Pravosnažno obustavljen stečajni postupak u bolnici Meljine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U firmi Meljine kompleks, koja upravlja bolnicom Meljine, pravosnažno je obustavljen stečajni postupak, potvrdio je za Dan punomoćnik te firme, Milovan Milošević.

Milošević je kazao da je dug prema Poreskoj upravi (PU) i bivšoj direktorici Meljine kompleksa Oliveri Mihailović Elez izmiren u cjelosti.

“Bila su dva postupka spojena, jedan po predlogu PU, a drugi po predlogu Elez. Nakon rješenja o spajanju vođen je jedan postupak”, objasnio je Milošević.

Prema njegovim riječima, sa obzirom na to da su dugovi izmireni, sud nije drugačije mogao da odluči, osim da obustavi stečajni postupak jer nije postojao razlog za stečaj.

“To je u pitanju rješenje o obustavi prethodnog stečajnog postupka, da bi bili precizni do kraja”, rekao je Milošević.

On je kazao da su prestale posljedice stečaja, tako da je „društvo sad u fazi konsolidacije iz razloga što je praktično dvije godine neosnovano vođen stečajni postupak”.

“Sad se sagledava da li ima problema uzrokovanih od strane stečajne uprave. Pokrenut je postupak sazivanja Skupštine osnivača, kako bi se ponovo uspostavilo stabilno poslovanje društva”, rekao je Milošević.

Privredni sud ranije je donio tri presude o pokretanju stečaja u Meljine kompleksu, ali je Apelacioni sud po žalbi vlasnika poništio sve tri.

Nakon toga je Apelacioni sud oduzeo predmet predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, koji je donosio presude o pokretanju stečaja.

Predmet je potom dodijeljen sudiji Milici Vlahović, koja je u oktobru prošle godine donijela presudu kojom je obustavila stečajni postupak u Meljine kompleksu.

Na tu odluku Elez Mihailović je uložila žalbu Apelacionom sudu, koja je, međutim, sada odbijena, nakon čega je presuda Vlahović postala pravosnažna.

Elez Mihailović je podnijela predlog za pokretanje stečaja krajem jula 2018. godine, zbog neisplaćenih zarada i poreza od nešto više od 19 hiljada EUR.

Tada je račun Meljine kompleksa bio u blokadi 845 dana na iznos od nešto više od 357 hiljada EUR.
Skoro godinu kasnije i PU je zbog poreskog duga od 44,68 hiljada EUR zatražila stečaj.

Najčitanije