fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali vlast da otvori proces konsultacija

Pozvali vlast da otvori proces konsultacija

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Tivatski Opštinski odbor (OO) Socijaldemokratske partije (SDP) pozvao je lokalnu vlast da otvori proces konsultacija sa političkim i drugim subjektima u gradu, u cilju definisanja konkretnih sistemskih mjera podrške gradskoj privredi i građanima Tivta.

“Lokalnoj vlasti bi to trebalo da bude prioritet u kriznom periodu, a ne da se bavi sječom neposlušnog kadra i novim sistematizacijama radnih mjesta”, navodi se u saopštenju OO SDP-a.

Iz SDP-a su ocijenili da su izazovi previše ozbiljni da bi vlast imala luksuz da se ponaša samoreklamerski i postojeću situaciju koristi za ubiranje političkih poena ili da se isključivo bavi sama sobom.

“Nije vrijeme ni za improvizaciju bilo kakve vrste već za konkretno činjenje i pomoć svima kojima je u Tivtu potrebna. Do najboljih odgovora na aktuelnu krizu može se doći jedino zajedničkim angažovanjem i nadpartijskim djelovanjem”, dodaje se u saopštenju.

SDP Tivat je već predložila neke konkretne mjere za koje smatraju u stranci da mogu biti odgovor na aktuelnu krizu, ali su spremni da saslušaju viđenja svih relevantnih političkih i drugih subjekata u Tivtu.

“Podsjećamo i da su neke lokalne uprave usvojile konkretne mjere podrške privredi i građanima, pa bi bilo primjereno da i mi u Tivtu zajedničkim naporima definišemo prioritete i pravce djelovanja na saniranju posljedica koje je izazvala postojeća situacija. Ovo se posebno odnosi na sektor ugostiteljstva i turističku privredu koje su posebno pogođene, a imajući u vidu nastupajuću turističku sezonu”, kazali su iz SDP-a.

Zato su u SDP-u pozvali lokalnu vlast da pitanju posljedica krize na život građana i privredu Tivta pristupi ozbiljno i institucionalno i započne proces širokih konsultacija.

“Ovo nije problem jedne vlasti a još manje jedne partije – ovo je problem svih građana Tivta. Upozoravamo tivatsku vlast da ne čeka da nam probleme isključivo rješava centralna vlast. Naše specifične probleme ćemo bolje sagledati mi u Tivtu, nego bilo ko iz Podgorice”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...