fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali MSP da se registruju na platformu

Pozvali MSP da se registruju na platformu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je mala i srednja preduzeća (MSP) da se registruju na novu platformu Access2Finance and Innovation platform (FINNO), koja nudi informacije o finansijskim instrumentima i podršci za inovacije dostupnim tom sektoru u jugoistočnoj Evropi.

“Platforma je razvijena u okviru Enterprise Europe Network (EEN) i na inicijativu sedam EEN konzorcijuma Bosne i Hercegovine (BiH), Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Republike Srpske, Slovenije, Srbije i Crne Gore”, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.

Cilj platforme je, kako se precizira, rast i razvoj MSP u cijeloj jugoistočnoj Evropi kroz poboljšanje njihovog pristupa finansijama i fokusiranjem na inovativni proces od poslovnih ideja do komercijalnog uspjeha na međunarodnom tržištu.

“Imajući u vidu da postoje razne vrste finansijske i inovativne podrške za MSP, koju pružaju različiti EU programi i institucije, FINNO nudi informacije o svim relevantnim i dostupnim mogućnostima finansiranja i inovativne podrške koje bi mogle odgovarati određenom poslovanju”, navodi se u saopštenju.

Osim informativnog karaktera, platforma okuplja MSP i finansijske institucije uključene u određene EU programe, ali takođe povezuje i međunarodne učesnike koji bi mogli pomoći MSP u jugoistočnoj Evropi da dalje razvijaju svoje poslovanje.

Platforma predstavlja one stop shop za MSP u regionu i osim EEN prezentuje projekte Programa za inovacije i razvoj preduzeća Zapadnog Balkana (WB EDIF), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Programa InvestEU, Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (WB6 CIF), Horizon Europe i Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT).

FINNO će odgovoriti na pitanja na koje EU fondove i finansijske programe se mogu prijaviti preduzeća, kako pronaći MSP i finansijske institucije uključene u određene EU programe, kao i kako se povezati međunarodnim inovativnim učesnicima i unaprijedite svoje poslovanje.

“Registrujte se na sljedećem linku: https://finno.b2match.io/. Prvi u nizu je događaj WB EDIF forum, koji će se održati 25. juna, koji podrazumijeva panel predstavljanje i diskusiju, nakon čega će uslijediti b2f sastanci. Agenda je dostupna na sljedećem linku: https://finno.b2match.io/agenda”, navodi se u saopštenju.

Evropska mreža preduzetništva Crne Gore stoji na raspolaganju svim zainteresovanim poslovnim subjektima za sva dodatna pitanja putem e-maila: [email protected]

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...