fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozivi za podsticaje poljoprivredi vrijedni 150 hiljada EUR

Pozivi za podsticaje poljoprivredi vrijedni 150 hiljada EUR

Bar, (MINA-BUSINESS) – Sekretarijat za privredu Opštine Bar raspisao je pozive za podsticaje i investiranje u razvoj poljoprivrede za ovu godinu, vrijedne 150 hiljada EUR.

Iz Opštine Bar je saopšteno da je raspisano šest poziva, između ostalog, za dodjelu podrške aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva od 30 hiljada EUR, za razvoj vinogradarstva i podrumarstva predviđeno je 23 hiljade EUR, a za stočarsku proizvodnju 24 hiljade EUR.

Pozivi su raspisani i za dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje pčelarstva u iznosu od 15 hiljada EUR, za podizanje i opremanje voćnih zasada predviđeno je 22 hiljade, a za unapređenje ratarske i povrtarske proizvodnje 26 hiljada EUR.

„Visina podrške za te podsticaje je 50 odsto od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji, odnosno 60 odsto za mlade proizvođače od 18 do 30 godina. Za nabavku sadnog materijala odobrava se podrška od 80 odsto od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji”, objašnjeno je iz Opštine.

Maksimalni iznos podrške, kao i uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje navedeni su u svakom pozivu pojedinačno.

Pored toga, Planom korišćenja sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Bar za ovu godinu opredjeljena su sredstva i za izradu tehničke dokumentacije za rješavanje pitanja vodosnadbijevanja na bezvodnom području i rekonstrukciju seoske putne infrastrukture u iznosu od 2,5 hiljada EUR, za upravljanje rizicima u poljoprivredi 2,5 hiljade EUR i za promociju poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrede pet hiljada EUR.

Rok za dostavljanje zahtjeva po svih pozivima je 10. oktobar, odnosno do utroška sredstava opredjeljenih za realizaciju tih programa.

Javni pozivi su objavljeni na web sajtu Opštine Bar www.bar.me.

Najčitanije