fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv za učešće na radionicama o poslovnoj i finansijskoj pismenosti

Poziv za učešće na radionicama o poslovnoj i finansijskoj pismenosti

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Nevladina organizacija (NVO) Aktivna zona i Institut za poslovnu i finansijsku pismenost pozvali su mlade od 18 do 35 godina da se do 26. juna prijave za učešće na online radionicama o poslovnoj i finansijskoj pismenosti.

Mladi se mogu prijaviti putem online prijavnog formulara, koji se nalazi na linku shorturl.at/ntIW0.

Iz te NVO je saopšteno da se poziv odnosi na mlade iz cijele Crne Gore, koji žele da pokrenu sopstveni biznis i steknu znanja iz oblasti poslovne i finansijske pismenosti.

“Ta znanja se odnose na poznavanje različitih metoda za planiranje, utvrđivanje tržišta i koraka koje je potrebno preduzeti u pokretanju poslovanja, uključujući komunikaciju sa klijentima, ključne aktivnosti, put do tržišta, vrijednosni predlog projekta, te poznavanje mogućih prihoda i rashoda”, navodi se u saopštenju.

Takođe, mladi učesnici će steći osnovna znanja i razumijevanje biznis plana i marketinga, a rezultat radionica će biti i izrađeni biznis planovi, uz mentorsku podršku stručnog predavača.

Poziv za mlade se objavljuje u okviru projekta Ideje za kvalitetno strateško planiranje u oblasti zapošljavanja mladih na lokalnom nivou koji finansira Beogradska otvorena škola, a ko-finansira Evropska unija (EU), u okviru programa WEB4YES – regionalnog programa u oblasti zapošljavanja mladih.

U okviru projekta će biti kreiran i Vodič za strateško planiranje zapošljavanja mladih na lokalnom nivou – kao podrška lokalnim upravama i NVO koji rade na pripremi lokalnih akcionih planova za mlade.

Online radionice će se organizovati jednom sedmično, u trajanju od sat do dva, putem aplikacije ZOOM.

Planirano je organizovanje ukupno tri online radionice, nakon čega će se objaviti interni konkurs za izbor najbolje pripremljenog biznis plana.

Prva tri najbolja plana će biti nagrađena finansijskom podrškom i to prva nagrada 400 EUR, druga 300 EUR i treća 200 EUR.

Radionice će biti organizovane 2, 9. i 16. jula.

Rok za predaju biznis planova je 24. jul, dok je nagrađivanje najboljih biznis planova planirano za 30. jul.

Najčitanije