fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovjerenje investitora rezultat prethodne vlade

Povjerenje investitora rezultat prethodne vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Emisija državnih obveznica na međunarodnom tržištu obavljena je zahvaljujući povjerenju stranih kreditora i investitora u Crnu Goru kao pouzdanu ekonomsku i investicionu destinaciju, što je rezultat prethodne vlade, ocijenio je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Duško Marković.

„Ne želeći da govorim da niti je dobar primjer, niti poželjan model da se zadužujete, a da nemate program finansijske konsolidacije, ipak je ova operacija obavljena zahvaljujući povjerenju stranih kreditora i investitora u Crnu Goru kao pouzdanu ekonomsku i investicionu destinaciju. To je rezultat prethodne vlade i kredibilitet stečen za četiri godine njenog mandata“, naveo je Marković reagovanju.

On je građane pitao da li se sjećaju kakvoj satanizaciji je bio izložen DPS i Vlada koju je predvodio u prethodne četiri godine, zbog navodnog nekontrolisanog zaduživanja na štetu države i građana.

„Radili su to predstavnici nove vlasti u izbornoj kampanji, u mjesecima nakon parlamentarnih izbora i prilikom izbora nove Vlade. Ocjene su bile teške, naravno i netačne, da je Crna Gora spržena i zemlja uništene ekonomije“, rekao je Marković.

Nakon samo nekoliko dana funkcionisanja nove Vlade, kako je kazao, preko Twittera su svi obaviješteni o skoro milijardu EUR novog zaduživanja i da je tim činom Crna Gora dobila ekonomsku perspektivu.

„Ponavljam, novoj Vladi 750 miliona dodatnog duga jednako je ekonomska perspektiva“, saopštio je Marković.

On smatra da bi bilo korektno da se ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić izvine za populizam, netačne i teške kvalifikacije koje su saopštavali ovim povodom.

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...