fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotvrđena optužnica u predmetu Aerodromi

Potvrđena optužnica u predmetu Aerodromi

Podgorca, (MINA-BUSINESS) – Specijalno vijeće sutkinje Evice Durutović potvrdilo je optužnicu specijalne državne tuziteljke Lidije Vukčević u predmetu Aerodromi.

Taj predmet formiran je protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića, bivšeg izvršnog direktora Atlas banke, Marka Nikolića i nekadašnje direktorice sektora platnog prometa u toj banci, Dijane Zečević, zbog sumnje da su kompaniju Aerodromi Crne Gore oštetili za tri miliona EUR.

Optužnica je potvrđena i protiv pravnog lica – firme “A B”, prenosi portal Vijesti.

Prije desetak dana na ročištu oko kontrole optužnice, specijalna tužiteljka Lidija Vukčević rekla je da je optužnica u tom predmetu zakonito podignuta i zasnovana na pravno valjanim dokazima, materijalnim podacima, ali i nalazu i mišljenju vještaka ekonomsko-finansijske struke.

Advokati odbrane, Zdravko Đukanović i Nemanja Jolović, na posljednjem ročištu predložili su specijalnom vijeću da obustavi krivični postupak.

Oni smatraju da optužnica nije zasnovana na zakonitim dokazima.

Optužnicom Vukčević, Knežević se tereti da je Nikolića i Zečević podstrekavao na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, odnosno da prisvoje novac Aerodroma nakon isteka oročenja depozita.

Vijeće sutkinje Durutović još nije donijelo odluku o potvrđivanju optužnice u predmetu Karbon, jer odluka nije još ekspedovana.
(kraj) mip

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...